Witam, dnia 19.01.2012 został zamknięty hosting plików Megaupload, a jak wiecie prawie wszystkie linki w dziale Download pochodziły właśnie z tego serwisu, teraz można powiedzieć że nie mamy żadnych modów w naszym dziale Download .
Razem z "Team GTS.ITruck.pl" postaramy się jak najszybciej uruchomić na nowo dział Download, również oczekujemy na waszą pomoc .
Przepraszamy za utrudnienia .
Wysłany: 2011-06-14, 18:25 Norymberga-Erfurt by Rafał(kinito) w vs MOMO Company
Awansowałem ! A co za tym idzie zmieniłem zestaw na nową scanię r480 na którą tak długo czekałem. Lecz pojazd który czekał na mnie na placu firmy (scania r480) był idealny, w życiu bym się nie spodziewał takiego cuda !. No mechanicy, Prezesi oraz lakiernicy musieli się sporo na pracować. No dobra a więc ruszyłem swoja scanią do firmy budowlanej, u której czekała moja naczepa z załadowaną ziemią. Wszedłem jeszcze do biura szefa firmy, by wszystko podpisać i wyjaśnić wszelkie wątpliwości ;) ładunek to ziemia pod budowę "obory", którą trzeba dostarczyć do farmy na obrzeżach miasta Erfur
Po około 15 min wychodząc z biura, zrobiłem zdjęcie swojemu zestawowi. Frank (szef firmy) był pełen podziwu dla mojego pojazdu,i zaprosił mnie na kawę by dowiedzieć się wszystkiego o mojej scanii. I tak zleciało 40 min o rozmowie nad moim pojazdem :)
A to już takie artystyczne zdjęcie mojego zestawu na tle placu budowy Banku. Prawda że piękny ?
Trasa w kierunku Erfur przebiegała dość, dość spokojnie gdyż najprawdopodobniej gdzieś zdarzył się wypadek na trasie Erfur - Dresden. A że to nie jest potwierdzona wiadomość, więc jechałem normalnie jak gdyby nigdy nic. Wiadomość tą usłyszałem przez Cb radio ale głos który to mówił był podobny do jakiegoś nastolatka, który najwyraźniej się bawił radiem ;p
Nie ma to jak krajobraz Niemieckiego rolnictwa, nie wiem dokładnie co to jest, gdyż nie jestem rolnikiem. Ale to co ujrzałem (snopki?Baloty?) było piękne. . . ach i jakby tu nie być kierowcą :D
Jadąc około 15 min po zrobieniu ostatniego zdjęcia, poczułem jakby hmm. . . instynkt, że coś się stało z zabezpieczeniem naczepy, a dokładnie plandeki na wywrotce. Postanowiłem zjechać na najbliższą stacje paliw i sprawdzić ten problem.
Zatrzymałem się na stacji, wysiadłem z kabiny i ruszyłem w stronę pasów mocujących plandekę. . . i okazało się iż postój ten był nie potrzebny, gdyż wszystko się zgadzało. No ale jak się zatrzymałem, to kupiłem sobie przy okazji kanapkę :) (mniam ale była pyszna). Jaki z tego morał? 1: Lepiej dmuchać na zimne?
2: Nie ufaj instynktowi?
A to już wjazd do Erfur, na wreszcie u bram celu ;D jeszcze tylko znaleźć farmę ups. . . z tym mógł być kłopot w volvo, ale w scanii jest porządna (aktualna) nawigacja ;) Niech żyje scania!
Na farmie był spokój, oczywiście śmierdziało końskim łajnem ale. . . ach nie ma to jak swojskie zapachy ;p. Zdjęcie mojego zestawu, jest według mnie udane, ale przez nie wszedłem w końskie gówno, więc już wiem czym tak wtedy śmierdziało ;p
Dobra to już koniec mojej fotorelacji. Teraz wystarczy podpisać papiery i powrót do rodzinki by pochwalić się nowym nabytkiem ;p. Jeszcze tylko muszę znaleźć ten notes. Gdzie on jest?!
Dzięki za obejrzenie mojej fotorelacji, mam nadzieję, że się podobała.
Autor Rafał(kinito) poprosił bym wstawił tu tą fotorelację.