Witam, dnia 19.01.2012 został zamknięty hosting plików Megaupload, a jak wiecie prawie wszystkie linki w dziale Download pochodziły właśnie z tego serwisu, teraz można powiedzieć że nie mamy żadnych modów w naszym dziale Download .
Razem z "Team GTS.ITruck.pl" postaramy się jak najszybciej uruchomić na nowo dział Download, również oczekujemy na waszą pomoc .
Przepraszamy za utrudnienia .
Witam, jako iż spotkałem sie z problemem ustawienia kierownicy w GTS i sam go miałem lecz udało mi sie znaleść rozwiązanie.
Tu opisze szybko jak to zrobic.
Screen z ustawien:
Tu co robimy w kazdym z aznaczonych punktów na screenie:
1. Wybieramy klawiature+ nasz kierownica
2. Naciskamy tak gdzie pisze wheel axis (u was bedzie inaczej pisało) i krecimy kierwonica w obie stronu póki nie pojawi sie napis.
3. Naciskamy tam gdzie u mnie pisze cluth i wciskamy gaz.
4. Naciskamy tam gdzie pisze cluth i wciskamy hamulec.
5. nastepnie jesli ktos ma kierownice z 900 stopni obrótu może przesunąc ten suwak kolo numer 5 a kierownica bedzie chodziła równo z ta w grze.
Chyba tyle jesli beda jakies pytania to piszcie tu.
Jezlei zły dział to przeniescie ale lepszego nie znalazłem :-P
WITAM . MAM KIEROWNICE GRMBIRD 180 STOPNI OBROTU KIEDY GRAM OBOJĘTNIE W JAKĄ GRE TO KIEROWNICA NIE WYKORZYSTUJE CALEGO KATA OBROTU TYLKO WYSTARCZA JEJ JAKIES 45 STOPNI I KOLA W SAMOCHODZIE SĄ SKRĘCONE NA MAKSA! WIE KTOŚ CO TRZEBA ZROBIĆ??? JAK COŚ MOJE GG TO: 2470591.
Z GÓRY DZIEKI!!!
Koledzy jak ktoś ma kierownice o obrocie 180 stopni to żeby ona wykozystywała cały obrót musi mieć mniejsza czułość,czyli w tym wypadku nie połowe tylko mniej.
A da ustawić się tak aby było mniej/wiecej równo przy skręcaniu kierownicą.
Chodzi mi o to że jak przekręce kierownicę o X stopni w lewno to koła skręcą się w lewno o tyle samo stopni jak bym skręcił w prawo o Y stopni.
Pomógł: 40 razy Wiek: 18 Dołączył: 16 Sty 2010 Posty: 641 Skąd: Z domku
Wysłany: 2010-02-26, 18:39
MobilR620, Ustwa nieliniowość sterowanie na makasa w lewo. Patrz na punkt %5.
matiska2, A w innych grach działa dobrze? Już się spotkałem z tym problemem ale nie masz jeszcze rozwiązania :P
_________________ Jeśli piszesz na GG chociaż przedstaw się nickiem.
matiska2, jeśli kierownica nie odbiera Ci w żadnej grze to znaczy że masz ustawiona żle.Gdy odwrucisz kierownce do góry nogami czyli będziesz widział jej dół powinien byś taki przełacznik na PC i na PS.PC-gry komputerowe,PS-gry playstation.
Jeśli ty grasz na kompie ustawiasz na PC.Piszę o tym dlatego ze,zazwyczaj nowe kierownice są ustawione na PS,ale niektórzy tego nie zauważają i mówia ze kierownica nie chodzi.