Witam, dnia 19.01.2012 został zamknięty hosting plików Megaupload, a jak wiecie prawie wszystkie linki w dziale Download pochodziły właśnie z tego serwisu, teraz można powiedzieć że nie mamy żadnych modów w naszym dziale Download .
Razem z "Team GTS.ITruck.pl" postaramy się jak najszybciej uruchomić na nowo dział Download, również oczekujemy na waszą pomoc .
Przepraszamy za utrudnienia .
Wysłany: 2010-03-31, 12:07 Poradnik jak przemalować interior
Witam was
Podczas czyszczenia działu Pomoc znalazłem ten oto poradnik dodany przez marcin2696 a napisał go B@rT. I postanowiłem go dodać tutaj do działu Poradniki ze względu na to że jeszcze na pewno się komuś przyda. Poradnik przedstawia jak przemalować interior w naszym trucku.
Przemalowanie
1. Musisz mieć program DXTbmp jest on dostępny w internecie za darmo.
2. Wchodzimy w Mój komputer i wybieramy tam gdzie się zainstalowała gra.
3. Musisz mieć program WinRAR.
4. Otwieramy (WinRAR`em) plik base.
5. Potem klikamy na vehicle/truck/ wybieramy jaką chcemy wybrać ciężarówkę /interior tam będzie coś takiego jak details.dds a w mercu będzie details_exd.dds przeciągamy go na pulpit i włączamy DXTbmp i otwieramy nasz plik, klikamy na obrazek 2razy i uruchamia nam się Paint i go przerabiamy. Uwaga nie można rozwijać obrazu!!!
jeżeli już skończycie zamknijcie Painta ale tylko zapiszcie
6. W DXTbmp klikacie image i reolad after edit i zapisujecie dds5 nazwa musi być taka sama
7. Wklejacie do base przez WinRAR po prostu przenosicie i zaznaczamy bez kompresji.
I wszystko gotowe.
Poradnik został przeniesiony ze strony www.itruck.pl przez marcin2696.
A napisał go B@rT.
Pomógł: 40 razy Wiek: 18 Dołączył: 16 Sty 2010 Posty: 641 Skąd: Z domku
Wysłany: 2010-04-18, 08:37
Na orginalnych truckach chyba nie da sie tego naprawić... Lepiej sciągnać jakis innny truck bo są łatwiejsze do pomalowania.
_________________ Jeśli piszesz na GG chociaż przedstaw się nickiem.
B@rT [Usunięty]
Wysłany: 2010-04-19, 12:19
jinxxx, Tak jak ci powiedział już krystian660, na oryginalnych sie nie da tego raczej zmienić ponieważ możemy tylko pomalować jedną stronę a na modelach ściągniętych w sieci jest o wiele łatwiej i nie ma tego jak to określiłeś " lustrzanego odbicia "
Powodzenia...
hahahah mój poradnik! Umieściłem go na nie istniejącym już forum....
I powiem szczerze, że Dużo osób go skopiowało chociaż tamto forum już nie istnieje.
PS. Poznaje swoją pisownie...... Aha zrobie jeszcze poradnik do Zmoda jak to edytowaać inter..