Witam, dnia 19.01.2012 został zamknięty hosting plików Megaupload, a jak wiecie prawie wszystkie linki w dziale Download pochodziły właśnie z tego serwisu, teraz można powiedzieć że nie mamy żadnych modów w naszym dziale Download .
Razem z "Team GTS.ITruck.pl" postaramy się jak najszybciej uruchomić na nowo dział Download, również oczekujemy na waszą pomoc .
Przepraszamy za utrudnienia .
Wysłany: 2010-05-25, 23:48 Jak przekonwertować auto z ETS do GTS-a
Pokaże wam jak przekonwertować każdego trucka z ETS do GTS.
A więc :
Na początku należy otworzyć plik ciężarówki znajdujący się w katalogu definition, niech będzie to volvo_fh16_a. Otwieramy plik notatnikiem i odnajdujemy linijki:
sdata_ext: sound.0.ext
sdata_int: sound.0.int
Jako, że jest to Volvo, zamieniamy wartość liczbową na
sdata_ext: sound.volvo.ext
sdata_int: sound.volvo.int
Kolejno odnajdujemy linijki
game_points: 4
vehicle_class: 1
Usuwamy je. Po tych czynnościach zapisujemy plik i wychodzimy z niego. Tworzymy plik .scs z ciężarówką i już możemy cieszyć się nią w grze GTS
Otóż musisz w zależnośći jakie auto podmieniasz, czy będzie to daf,scania,man,volvo,renault,mercedes bądź iveco dokleić taką linijkę:
brand: @@trk_volvo_brand@@
Tutaj akurat jest dla Volva zgodnie z poradnikiem, jednak w przypadku innych ciężarówek jest to kwestia zmiany nazwy. Owa linijka ma być bezpośrednio pod linijką:
name: @@trk_volvo_fh16_a@@
Na pewno wam się przyda ja tak robię i mi działa :szczerzy: Pozdrawiam Artek
_________________ Jeśli pomogłem daj pomógł!
Ostatnio zmieniony przez Artek 2011-06-27, 00:05, w całości zmieniany 2 razy
Nie wiem czemu ale mi nie działa.
Chciałem sobie z ets pandę do gts przekonwertować i nic zacina się jak się ładuje profil w grze....
Nie wiem czy dobrze robię ale ja w definicji wszystkie pliki brałem i renault klasy a i ta dacie
Wnętrze i soundy...
Nie wiem próbowałem wszystkiego i nic co jest nie tak ?
Może w złym miejscu ustawiłem plik
name: @@trk_volvo_fh16_a@@ i ten 2
Ale ja ten wyżej co jest wpisałem _fiat_panda_a może przez to nie działa ?
Bo ten 2 jest jako renault klasy a
_________________ Jeśli mnie nie ma pewnie gram w cs lub dłubie w zmodelerze :D