Ogłoszenie 

Euro Truck Simulator

Witam, dnia 19.01.2012 został zamknięty hosting plików Megaupload, a jak wiecie prawie wszystkie linki w dziale Download pochodziły właśnie z tego serwisu, teraz można powiedzieć że nie mamy żadnych modów w naszym dziale Download . Razem z "Team GTS.ITruck.pl" postaramy się jak najszybciej uruchomić na nowo dział Download, również oczekujemy na waszą pomoc . Przepraszamy za utrudnienia .
Administracja Forum GTS.ITruck.pl .

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: B@rT
2010-10-04, 18:58
Wywiad z FonoGAME
Autor Wiadomość
`mirinda125 
( √ιק )

Wysłany: 2010-09-18, 16:04   Wywiad z FonoGAME

Piotr - nasz człowiek od marketingu przeprowadził ostatnio wywiad z Marcinem Zalewskim z FonoGAME.

O co zapytał przedstawiciela FonoGAME? Zapraszam do zapoznania się z wywiadem.

Piotrek: Witaj Marcinie, cieszę się, że znalazłeś chwilę na rozmowę. Chciałbym zadać Ci kilka pytań dotyczących waszego nowego projektu. Na początek pytanie rozgrzewkowe. Powiedz nam krótko kim jesteś i czym zajmujesz się w Fonogame?
Marcin: Nazywam się Marcin Zalewski i jestem głównym handlowcem przy marce FonoGAME. Odpowiadam również za promocje i wdrażanie nowych tytułów do katalogu naszej firmy na rynek polski.
P: Mogłoby się wydawać, że polski rynek gier komputerowych nie jest żyłą złota, a wszystkie karty na nim zostały już rozdane: istnieje kilku głównych graczy, którzy mają największy udział w rynku i zgarniają najgłośniejsze tytuły. Kolejne firmy wycofują się z działalności wydawniczej -Topware Poland właśnie upadło po 15 latach działalności. Wasza odważna decyzja – wejście na polski rynek – wydawała mi się szaleństwem. Co skłoniło Was do podjęcia takiego kroku?
M: Tylko pozornie może się wydawać, że na naszym rynku już nic nie można zdziałać. Co ciekawe właśnie ten rok był idealny na wystartowanie nowej marki w tym sektorze. Wiele firm znalazło się w trudnej sytuacji po przejściu kryzysu międzynarodowego, który na pewno w mniejszym lub większym stopniu miał wpływ na rynek - dużo z nich znalazło się w odwecie oraz w sytuacji kiedy trzeba było zacisnąć pasa i poszukać oszczędności. Tymczasem FonoGAME, który jest dywizją firmy Fonografika, miał bardzo solidne fundamenty do tego, aby w tym czasie właśnie wystartować i zainteresować swoją działalnością firmy zagraniczne, które nagle wykazały duże zainteresowanie w znalezieniu rzetelnego i ambitnego wydawcy w Polsce. Przyczyn do startu było wiele, ale cel pozostaje jeden - dostarczać całą gamę dobrych gier dla graczy w kraju po możliwie jak najprzystępniejszej cenie, w jak najlepszych wydaniach.
P: Mówisz o całej gamie dobrych gier. Na popularność nie mogą ostatnio narzekać tematy postapokaliptyczne i fantastyczne. Mówi się także, że jedynymi grami na których da się dobrze zarobić to strzelanki. Potwierdza to polityka wielu wydawców. Do lamusa odchodzą natomiast strategie ekonomiczne i symulatory. Mógłbyś się do tego ustosunkować? Z tego co wiem w waszym planie wydawniczym odnajdziemy symulatory jazdy ciężarówką. Co skłoniło Was do wejścia w taką głęboką niszę jaką są symulatory ciężarówek?
M: "Mówi się" to za mało żeby faktycznie oszacować jaki potencjał ma rynek - gdybyśmy nie mieli potwierdzenia, że symulatory mają ciągle swoją rzeszę fanów to byśmy po prostu nie wchodzili w ten gatunek. A jest inaczej, symulatory które utrzymują dobry poziom techniczny i są grywalne, okazują się, jak najbardziej pożądane na rynku. Wydaje mi się, że stwierdzenie jakoby sprzedawały się tylko strzelanki jest grubo naciągane - sprzedają się wszystkie gry dobre w swoich gatunkach i przykładów na to jest cała masa.
P: Rozumiem, że uznaliście za opłacalne wydanie paczki 4 gier SCS Softwaru, mimo że dwie z nich są już trochę starsze. Kogo chcecie nią zainteresować? Mógłbyś opowiedzieć w paru zdaniach o paczce? Dlaczego warto też żeby fani mimo wszystko sięgnęli po nią?
M: Oczywiście, że krótko opowiem. Gry SCS Software zaliczają się właśnie do absolutnej czołówki symulatorów - prawie dekada pracy nad kolejnymi odsłonami ciężarówek spowodowała, że dzisiaj te gry nie mają sobie równych w branży. Dzięki dobremu kontaktowi z producentem podjęliśmy naturalną kontynuację wydawania tych gier w Polsce. Nie chcieliśmy wydawać każdej z tych gier z osobna, aby nie narazić się na zły odbiór wśród fanów - w związku z tym postanowiliśmy przy zachowaniu niskiej ceny (49,90 PLN) zebrać wszystkie najlepsze gry SCS Software w jedną paczkę. W skład Euro Truck Simulator: International wchodzić będzie więc: Bus Driver (edycja Gold, z dodatkowymi autobusami i nowymi trasami, Euro Truck Simulator (z dodatkiem Ekspansja Wielka Brytania), German Truck Simulator (z dodatkiem Ekspansja Austria) oraz UK Truck Simulator. Pragnę podkreślić, że każda z tych gier była dotychczas w dzień premiery wydawana po cenie w jakiej teraz zmieściliśmy 4 gry + dodatki do nich! Wszystkie gry zostały zlokalizowane i zaktualizowane do najnowszych wersji. Z całego pakietu tych gier wersja Gold Bus Drivera nigdy nie zawitała na półki w Polsce, tak samo było w przypadku dodatku Ekspansja Austria do German Truck Simulatora oraz niewydanym w ogóle w naszym kraju wcześniej UK Truck Simulatorem. Sama edycja jest kontynuacją naszej myśli wydawniczej - jakość jej znacznie przewyższa te, którymi dotychczasowo obdarzał swoich klientów były wydawca. Myślę, że ten pakiet jest interesujący zarówno dla tych którzy jeszcze nie zapoznali się ze światem gier SCS Software, jak i dla tych którzy już znają niektóre części, ale chcieliby mieć komplet tych gier na swojej półce. Jako, że rzesza fanów ciężarówek i autobusów ciągle się rozrasta, jestem pewien, że każdy znajdzie w tej edycji coś interesującego dla siebie. Euro Truck Simulator: International trafi na półki sklepowe już 25 września.
P: Pavel Sebor (szef studia SCS Software) obiecał nam, że wszyscy posiadacze GTS-a otrzymają możliwość pobrania za darmo dodatku rozszerzającego GTS o Austrię. Tym czasem zamiast patcha widzimy ATS jako fragment Waszej paczki. Czyżby coś się zmieniło w sprawie patcha?
M: Absolutnie nie, szef studia SCS Software jest bardzo słownym człowiekiem i dba o fanów swoich gier - patch Austria dla osób posiadających już German Truck Simulator ukaże się praktycznie równolegle do wydania naszej paczki w Polsce - także na przełomie Września oraz Października będzie on dostępny do pobrania zgodnie z obietnicą. Jak już podkreśliłem gracze są dla nas dobrem absolutnym i nie zrobilibyśmy nic wbrew lub przeciwko nim.
P: Twoje słowa wróżą dłuższą przygodę z symulatorami ciężarówek. Czy zamierzacie walczyć o kolejne symulatory nie tylko ciężarówek. I to co najbardziej elektryzuje fanów- czy zamierzacie walczyć o wydanie ETS2 w Polsce? Zechcesz nam zdradzić coś czego jeszcze nie wiemy o tej grze?
M: Nie będziemy skupiać się bynajmniej tylko na symulatorach - wydaje mi się, że wydanie jednego wspólnego zbioru dotychczasowych tytułów było najlepszym rozwiązaniem. Nie chciałbym zdradzać za dużo z naszych planów - zanim przejdą w realizacje mija zawsze trochę czasu - jednak myślę że ETS2 jest naturalną kontynuacją objętego przez nas kursu wobec fanów i partnera. Podejmiemy wszystkie możliwe starania, aby być polskim wydawcą tej gry. Jedyne co mogę na razie powiedzieć o ETS2 jest to, że zmiecie wszystkich z nóg - nad tym tytułem pracuje teraz praktycznie dwa razy więcej osób niż nad jedynką. Poziom graficzny, detali oraz map plus poszerzenie możliwości tworzenia oraz modyfikacji zawartości gry już na tym etapie produkcji bije o głowę swoją poprzedniczkę. Powiem tyle - warto czekać na ETS2!

Źródło: hardtrucksite.pl

Odpowiedz do tematu